• AG View Over Congo River  Boma April 2013JPG  AG View Over Congo River  Boma April 2013

Vi jobbar med utsatthet.

Barn. Kvinnor. Familjer.

Vi har i många å och på olika sätt arbetat med människor som befinner sig i sårbara livssituationer, både i vår egen kontext och samhälle, och globalt.

I Norge och Sverige har det oftast inneburit ett samarbete med myndigheter och institutioner, medan det i DRKongo har varit mer projektbaserad.

Alla som över en lång tid arbetar nära med människor som kämpar med olika svårigheter samlar kunskap och erfarenhet man ofta vill ta några steg vidare.
Det har vi nu beslutat oss för att göra.

Vi har samlat våra kompetenser och erfarenheter i en mer formell organiserad verksamhet och med detta hoppas vi kunna hjälpa flera och på ett ännu mer professionellt och långsiktigt sätt samtidigt som vi vill verka för att många fler vågar utvecklas inom det breda fältet det är att bistå människor som behöver någon form av hjälp och stöd att mobilisera och hitta sina resurser.

Soria Moria House vill vi att skall stå främst för hopp och framtidstro för de som fyller de många olika rum vi skapar, och att både uppdragsgivare, samarbetspartners och mottagare upplever en 100%ig seriositet från vår sida i allt vi gör.

...

Uppdrag och Projekt

Rafting01

Norge /Sverige

I världens rikaste länder ser behoven för hjälp och stöd annorlunda ut än i de fattigare områden på/av jorden. Här jobbar vi med allt från familjehemsuppdrag till att engagera oss i föreningsarbete, vi tar uppdrag med att planera och utföra/genomföra speciella aktiviteter och event för unga som behöver olika insatser, vi hjälper till med behovs-analytisk arbete och vi håller föredrag.
Kontakta oss för mer info eller förfrågan om uppdrag *här.

Kongo

Gigantlandet Demokratiska Republiken Kongo i Centralafrika är ett av världens fattigaste och mest korrupta länder. I de krigshärjade östra delarna stödjer vi fredspris-vinnaren Dr.Mukweges arbete på Panzi-sjukhuset och ute i fälten (läs mer om vårt bilprojekt ConvoyCongo här).
I huvudstaden Kinshasa arbetar vi med små egna projekt inom jordbruk, skolhjälp till barn i stadsdelen Masina, familjeåterförening för gatubarn, stöd till ensamförsörjande kvinnor och med mat och undervisning i det stora stadsfängelset Makala.
Kolla *här om du vill vara med oss att hjälpa med olika insatser eller ekonomiska bidrag i form av (gåvor eller sponsring/sponsorship)

Badge

Miriam SMH bilde 2

Miriam Sethne

SMH’S REDOVISARE OCH ANSVARIG FÖR VÅR EKONOMI OCH FUNDRAISING

Miriam är statsvetare, småbarnsmamma, kreativ kock och trädgårdsodlare och har varit med oss sedan första början. Hon bor en bit på utsidan av Oslo och jobbar där i fylkes-revisionen.
Under en stor del av Miriam’s uppväxtår öppnades hemmet för barn och ungdomar för familjehemsplacering och avlastning och hon har själv under en tid arbetat med sistnämnda i det egna hemmet.

„If you see something that needs to be mended, be the mender.“
SMH SAYING

AnneGrethe01

Anne Kolflaath

SMH’S GRUNDARE OCH OPERATIV LEDARE

Med Uppsala som nuvarande bas jobbar Anne med familjehemsarbete och som konsult. Hon har drivit förskola med kulturinriktning i Norge och haft konstgalleri i Stockholm. Att arbete med barn och unga har alltid varit en självklar del av livet; ungdomsledare inom föreningsliv, mamma till 5, flera långa perioder med uppdrag i hemmet för barn/unga med särskilda behov och utmaningar, fotbollstränare, några år med hemskola - detta och mera har skapat en bred plattform av erfarenheter att utgå från och utveckla vidare i SMH sitt arbete.
I senare år har satsningar med olika projekt i Kongo kommit att ta mycket fokus och plats och så kommer det fortsätta att vara jämsides med engagemangen på hemmaplan/här hemma.

Oyvind01

Öyvind Karsrud

ANORDNAR AKTIVITETER OCH EVENT I NORGE OCH SKÖTER ALLT VÅRT TEKNISKA

Öyvind är dataingenjör och har tidigare arbetat inom psykiatrin. Pappa till två vuxna barn, bor i snöriket Raufoss, är en habil fotograf och dedikerad friluftsmänniska.
Öyvind är den som tar oss med på rafting i vilda vattenströmmar och moskus-safari på Dovre.
Han innehar bred erfarenhet inom föreningsarbete och dubbel så mycket energi som vanliga människor.


„Hope
is the anchor of the soul“
SMH SAYING

Skolelarer01

SMH har som organisation funnits sen 2012. Vi har tidigare inte sett behovet av att
registrera oss formellt. Nu är vårt arbete såpass omfattande och vi har valt att göra
det i ideell förenings form/form av frivillig förening i Norge og i Sverige.

Vår styrelse

  • Anne Kolflaath, Uppsala, Sverige /ordförande
  • Miriam Sethne, Eidsvoll, Norge /ekonomi
  • Öyvind Karsrud, Raufoss, Norge
  • Johanna Luise Kolflaath, Göteborg, Sverige
  • Hastyar Sharif, Uppsala, Sverige

 

 Våra stadgar kan du läsa här.